• Maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur

Handtherapie

Handtherapie 2

Behandeling

Wanneer heeft u handtherapie nodig? Handletsel heeft gevolgen voor uw dagelijks functioneren. Klein letsel kan er al voor zorgen dat een kraan opendraaien of toiletbezoek of het vasthouden van een lepel lastig of onmogelijk is.

Wat doet de handtherapeut? Deze bekijkt allereerst wat er nodig is om uw hand zo goed mogelijk te laten genezen. Verder leert u hoe de hand opnieuw te gebruiken, of welke aanpassingen nodig zijn om uw bezigheden te kunnen uitvoeren. Na een pols- of handoperatie kunt u terecht bij de handtherapeut voor revalidatie. Dat kan met een verwijzing van de specialist. Een handtherapeut is een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Carpaal tunnel syndroom Heeft u vaak tintelingen en/of een doof gevoel in uw hand(en), vooral ‘s┬ánachts? Worden de klachten minder als u schudt met uw hand(en)? Bent u wel eens onhandig of voelt u een stekende pijn omhoogtrekken naar de schouder? Deze klachten kunnen duiden op het Carpaal tunnel syndroom. Bij milde klachten behandelen wij u met het TE-tractie apparaat en specifieke oefentherapie in combinatie met het dragen van een nachtpolsbrace. Deze behandeling is niet pijnlijk en geeft vaak goede resultaten.

Handtherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Open chat